Malzemeler:
- 2 su bardağı köftelik bulgur
- yarım su bardağı irmik
- 1 yumurta
- tuz
- karabiber
- kırmızı pul biber
- 2 adet orta boy domates
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- yarım su bardağı zeytin yağı
- 3-4 diş sarımsak
- tuz, karabiber, kimyon, kırmızı pul biber
Yapılışı;
Bulgur, tuz ve irmiği derin bir kaba koyup üstüne sıcak su döküyoruz, su bulgurun üstüne çıkacak( bir parmak kadar)
kabın üstünü kapatarak bulgurun şişmesini bekliyoruz. Suyu çeken bulgur ve irmiğe baharatları ve unu ekleyip iyice yoğuruyoruz
Yoğurduğumuz harcı rulo haline getirip sekiz eşit parçaya bölüyoruz.
Sekiz parçadan her birini de ince rulo haline getiriyoruz.
Daha sonra ince ruloyu bıçakla eşit aralıklarla küçük parçalara ayırıyoruz, böylelikle bütün köftelerin boyutları eşit oluyor.
Bu küçük parçaları yuvarlayıp üstüne küçük parmağımızla bastırıyoruz(üstünde küçük çukurlar olacak)
Köftelerimizin yapımı bittikten sonra tuz ve limon tuzu eklediğimiz suda haşlıyoruz. Köfteler suyun üstüne çıkmaya başlayınca pişmiş demektir servis kabımıza alabiliriz.
Sıra geldi sosumuzu yapmaya; domateslerimizi bir kaba rendeliyoruz, tavada zeytin yağını kızdırdıktan sonra salçamızı ilave ediyoruz, kendi isteğinizi göre baharatları ilave ettikten sonra rendelenmiş domatesleri de ekliyoruz, son olarak sarımsakları da ekleyip sosun altını kapatıyoruz.
Servis kabına aldığımız köftelerin üstüne sosumuzu açık yer kalmayacak şekilde yayıyoruz. üstünü de kıyılmış maydanozla süslüyoruz. yemeğimiz servise hazır, yanına mis gibi ayran da varsa her şey tamamdır. Yiyeceklere Afiyet olsun , yapacaklara kolay gelsin.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder