27 Ağustos 2013 Salı

Etli Arpa Şehriye Pilavı


    Takvime şöyle bir baktım da ne çok zaman geçmiş yazmayalı. Aile ziyaretleri, Ramazan ayı, bayram derken birde üstüne ev arama telaşesi günler su gibi akıp geçmiş. Aslında bu arada yaptığım yemekleri fotoğrafladım ama şöyle pc başına geçip yazmak mümkün olmadı. İnşallah en kısa zamanda yazabilirim. Bu tarifi ayrıntılı olarak fotoğraflamadım çünkü yapımı çok kolay tadı da bir o kadar lezzetli mutlaka denenmeli, benden söylemesi:)








              MALZEMELER
        1. 200 gr dana eti (Kuşbaşı şeklinde doğranmış)
        2. Sıvı yağ
        3. 2 su bardağı arpa şehriye
        4. 4,5 su bardağı sıcak su
        5. tuz




           YAPILIŞI

Etleri birazcık sıvıyağla kavurduktan sonra üstüne çıkacak kadar su ekleyip yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz. Suyunu salıp çeken etler yumuşayınca üzerine istediğiniz kadar sıvıyağ ilave edip arpa şehriyeleri de ekliyoruz. şehriyelerin rengi kahverengine dönünceye kadar kavuruyoruz, tuzunu da ekledikten sonra kavrulan şehriyelere 4,5 bardak sıcak suyu ilave edip ocağın en küçük gözünde kısık ayarda suyunu çekinceye kadar pişiriyoruz. Suyunu çektikten sonra 15 dk dinlendirelim ki pilavımız tane tane olsun, yiyenler tadına doyamasın:) Afiyet olsun

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder