6 Ekim 2013 Pazar

Hurmisa - Şekerpâre'nin Bademlisi:)


Adı neden Hurmisa ne anlama geliyor bende bilmiyorum:) Bu tarif son zamanlarda mutfakta sınır tanımayan, kendini aşan, beni şaşırtan:) maharetli kız kardeşim Gonca'ya  ait. Aramızda mesafeler olsa da tarifleri paylaşıyoruz. Sağ olsun teknoloji bu konuda bize çok yardımcı... Tarifler, fotoğraflar .....
 Annem Hurmisa deyince aklına kız çocuğu geldiğini söylüyor hatta işi daha da ileri götürüp bana "kızın olursa adını Hurmisa koy" dedi :):) Önce tatlısını yapayım da isim işini düşünürüz:)):)
   Bizim için büyük önem arz eden bu tarifin malzemelerini paylaşayım artık
 
 
 
 
 
         MALZEMELER
  • 1 yumurta
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı margarin veya tereyağı
  • 2 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 çorba kaşığı sirke ( elma sirkesi )
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı badem ya da fındık ( dövülmüş)
  • 2,5 su bardağı un

ŞERBETİ İÇİN: 2,5 su bardağı toz şeker, 2,5 su bardağı su, birkaç damla limon suyu ( Şekeri ve suyu tencereye koyup kaynamaya bırakıyoruz, kaynadıktan sonra 15- 20 dk daha kaynanıp en son limon suyunu da ekleyip ocaktan alıyoruz )


        YAPILIŞI
Hamur yoğuracağımız kaba eritip soğuttuğumuz margarini, yoğurdu, yumurtayı, sirkeyi, sıvı yağı, kabartma tozunu ve dövülmüş bademi ekleyip çırpma teliyle iyice karıştırıyoruz. Bu karışıma unu ekleyip hamurumuzu yoğuralım. Hamurdan ceviz C büyüklüğünde parçalar koparıp elimizde yuvarladıktan sonra tepsiye diziyoruz. Hurmisalarımızın üstüne badem yerleştirip fırına yolluyoruz:) 175- 180 C ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişiriyoruz. Pembeleşen hurmisaları fırından çıkardıktan sonra önceden hazırlayıp soğuttuğumuz şerbeti tatlımızın üstüne gezdiriyoruz. Tatlılar şerbeti çektikten sonra servis edebilirsiniz.  Afiyet olsun :)

 



 

2 yorum :