19 Ekim 2013 Cumartesi

Kuş Üzümlü Pilav

Uzun zaman önce yaptığım fotoğrafını çektiğim ancak yayınlamaya bir türlü fırsat bulmadığım yemeklerden biri; Kuş Üzümlü Pilav... İlk tattığımda açıkçası pek beğenmemiştim niyeyse. Belki de yağlı, salçalı, baharatlı yemeklere alışkın olmamdan kaynaklıydı bu his. Ama gelin görün ki yedikçe hoşuma gitti tarçının mis gibi kokusu daha da güzel gelmeye başladı velhasıl önyargılı olmayın deneyin:) eminim seveceksiniz.





       MALZEMELER
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 çay bardağı sıvı yağ ( çok az tereyağı da ilave edilebilir)
  • 1 çay bardağı kuş üzümü
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • tuz, karabiber  




Sıvı yağı tencereye ekleyip  ısınması için ocağı açıyoruz:):):) bu arada pirinçlerimizi süzgeçte yıkamaya başlıyoruz ( burası çok önemli yıkadığınız suyun berrak hale gelmesi lazım yoksa pilavınız lapa olur) yıkadığımız ve süzdüğümüz pirinçleri tencereye ekliyoruz ve başlıyoruz kavurmaya. Pirinçler şeffaflaşıncaya kadar kavuruyoruz. Kavrulan pirinçlere tuz karabiber, tarçın ve kuş üzümlerini ilave ediyoruz. En son üç su bardağı sıcak suyu  da ekleyip ocağı en kısık ayara getiriyoruz , pirinçler suyunu çekinceye kadar pişiriyoruz. Suyunu çeken pilavımızı 15-20 dk dinlendirip servis yapabilirsiniz. Ben yanında kuzu kol ve bostana salatasıyla servis ettim, övünmek gibi olmasın ama hepsi çok lezzetliydi. En kısa zamanda kuzu kol ve bostana salatasının da tarifini yazacağım inşallah . Takipte kalın:):)           

2 yorum :

  1. http://pinarintarifdefteri.blogspot.com/ canım ellerine sağlık..canım sayfama eklıyorum..takıpcınım.bende beklerim sayfama.sevgılerımı bırakıyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. pınarcım güzel yorumun için teşekkürler... bundan sonra bende senin takipçinim:)

      Sil