MALZEMELER
- 2 su bardağı pirinç
- 1 çay bardağı sıvı yağ ( çok az tereyağı da ilave edilebilir)
- 1 çay bardağı kuş üzümü
- 1 çay kaşığı tarçın
- tuz, karabiber
Sıvı yağı tencereye ekleyip ısınması için ocağı açıyoruz:):):) bu arada pirinçlerimizi süzgeçte yıkamaya başlıyoruz ( burası çok önemli yıkadığınız suyun berrak hale gelmesi lazım yoksa pilavınız lapa olur) yıkadığımız ve süzdüğümüz pirinçleri tencereye ekliyoruz ve başlıyoruz kavurmaya. Pirinçler şeffaflaşıncaya kadar kavuruyoruz. Kavrulan pirinçlere tuz karabiber, tarçın ve kuş üzümlerini ilave ediyoruz. En son üç su bardağı sıcak suyu da ekleyip ocağı en kısık ayara getiriyoruz , pirinçler suyunu çekinceye kadar pişiriyoruz. Suyunu çeken pilavımızı 15-20 dk dinlendirip servis yapabilirsiniz. Ben yanında kuzu kol ve bostana salatasıyla servis ettim, övünmek gibi olmasın ama hepsi çok lezzetliydi. En kısa zamanda kuzu kol ve bostana salatasının da tarifini yazacağım inşallah . Takipte kalın:):)
http://pinarintarifdefteri.blogspot.com/ canım ellerine sağlık..canım sayfama eklıyorum..takıpcınım.bende beklerim sayfama.sevgılerımı bırakıyorum...
YanıtlaSilpınarcım güzel yorumun için teşekkürler... bundan sonra bende senin takipçinim:)
Sil