2 Kasım 2013 Cumartesi

Güveçte Patates Oturtma

Bugün ne pişirsem diye düşünmeyen yoktur herhalde. Gün içinde bu soruyu defalarca soruyorum kendime :) Fark ettim ki uzun zaman olmuş bu yemeği yapmayalı. Patates oturma bana her defasında çocukluğumu hatırlatır nedense....



               Yapımı kolay, oldukça lezzetli bir yemek. Yanına pilav ve turşu da oldu mu miss:)
Kendimi çooooooooooook yorgun hissettiğimden sadece tarifi yazacağım, miktarlarını merak eden olursa seve seve cevaplarım :) tembelliğim üzerimde


Halka halka doğradığım patatesleri yağda kızarttım ( böyle daha lezzetli oluyor) ayrı bir tavada biraz sıvı yağda; kıyma, kuru soğan, yeşil biber, domates, tuz, karabiber, pulbiber, salçayı kavuruyoruz. En sonunda ince kıyılmış maydanozları kıymaya ilave ediyoruz. Güvecin dibine bir sıra kızarttığımız patateslerden diziyoruz üstüne  kıymalı harçtan koyuyoruz. Bu işlemi patates ve kıyma bitinceye kadar tekrarlıyoruz. Son olarak yaklaşık 2 su bardağı suda ve 1.5 yemek kaşığı salçayı eritip patateslerin üzerine döküyoruz ve patatesler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz. Yanına ayran pilav, turşu veya salata da yaptık mı yemeğimiz hazır:) Afiyet olsun

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder