28 Haziran 2013 Cuma

Bugünkü tarifim "Muhallebili Kadayıf" diğer adıyla "Kadayıflı Muhallebi" Bu ikramları hazırlamaktan büyük mutluluk duyuyorum, hele eski dostların muhabbetine eşlik ediyorsa daha büyük mutluluk... bütün aşamalarını resimledim, gelelim malzemeler ve tarife Malzemeler: 300 gr kadayıf yarım paket margarin Yarım su bardağı toz şeker Muhallebi için; 1 litre süt 4 yemek kaşığı un 1 su bardağı toz şeker 1 paket vanilya küçük bir parça margarin 1 paket krem şanti(kutunun içinden çıkan iki paketten bir tanesi)
kadayıfları elimizle küçük parçalara ayırıp geniş bir tavaya alıyoruz
yarım paket margarini de ekleyerek kadayıfların rengi pembeleşene kadar kavuruyoruz, kavrulan kadayıflara yarım su bardağı şeker ilave edip ocaktan alıyoruz. kavrulan Kadayıfların yarısını dikdörtgen borcamın dibine boşluk kalmayacak şekilde yayıyoruz diğer yarısı tava da bekleyebilir, soğumalarını bekliyoruz.
Bu arada muhallebisini yapmaya başlayabiliriz bir tencereye sütü unu ve şekeri ekleyip koyulaşana kadar karıştırıyoruz
koyulaşan muhallebiyi iki üç dakika kadar daha pişirip altını kapatıyoruz ve vanilyayı ekliyoruz. Biraz ılındıktan sonra 1 paket toz krem şantiyi muhallebiye ekleyip mikserle karıştırıyoruz. Muhallebiyi dikkatli bir şekilde borcama yaydığımız kadayıfın üstüne döküyoruz( birden dökülürse kadayıflar bir tarafa kayabilir)
kavurduğumuz kadayıfların diğer yarısını da muhallebimizin üstüne yayıyoruz
Veeee işte tatlımız hazır, buzdolabında birkaç saat bekleyince yemeye hazır, Afiyet olsun

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder