MALZEMELER
- 1 su bardağı nohut ( Geceden suya koymayı unutmayın:))
- 2 adet orta boy kabak
- 2 diş sarımsak
- 1 tane kuru soğan
- 2 tane yeşil biber
- 300 gr kuşbaşı et ( kuzu eti daha lezzetli oluyor)
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- Sıvı yağ
- kırmızı biber
- Karabiber
- kuru nane
- 2 çay kaşığı limontuzu
YAPILIŞI
İki yemek kaşığı sıvı yağda doğradığımız kuru soğanı pembeleşinceye kadar kavuruyoruz etleri de ilave edip bir iki defa çeviriyoruz. Üstüne nohutları ve üzerlerine çıkacak kadar sıcak su ve biraz tuz ilave edip etler ve nohut yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz. Düdüklü tencere bu iş için ideal:) etler ve nohut piştikten sonra aynı kabuklarını soyup küp küp doğradığımız kabakları, yemeklik doğranmış yeşil biberleri, ezdiğimiz sarımsakları, salçaları tuzu, kırmızı biberi, karabiberi ve limon tuzunu nohutlara ekleyip güzelce karıştırıyoruz. Tekrar düdüklü tenceremizin kapağını kapatıp 20- 25 dakika daha pişiriyoruz. kabakların da yumuşadığını anlayınca küçük bir tavada bir miktar sıvı yağı kızdırıp içine bolca kuru nane ekliyoruz, bu karışımı pişmiş olan yemeğimizin üstüne döküyoruz veeeeeee Kabak Doğraması hazııırrrrrr:)) Afiyet olsun
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder